ßßß
Cookit - przepis na Karmelizowana cebula
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karmelizowana cebula
Składniki
Czerwona cebula
Olej
Sól
Cukier brązowy
Ocet balsamiczny
Wykonanie
Składniki:1/2 kg
czerwonej cebuli
2 łyżki
oleju
szczypta
soli
2 łyżki
brązowego cukru
2 łyżki
octu balsamicznego
Cebule
kroimy w
pióra
, solimy i smażymy aż zmięknie. Dodajemy
ocet balsamiczny
i
cukier
, dusimy ok. 30-40 minut dopóki
cebula
nie ściemnieje. Co jakiś czas mieszamy, żeby
cebula
się nie przypaliła, w razie konieczności podlewamy niewielką ilością
wody
.
Cebuli
używam m.in. jako nadzienie do tart i do focacci.Koszt: ok. 3 zł
Źródło:
http://oszczedzaniegotowanie.blogspot.com/2013/02/karmelizowana-cebula.html
Przepisy powiązane
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z OCTEM BALSAMICZNYM
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z OCTEM BALSAMICZNYM
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z OCTEM BALSAMICZNYM
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z OCTEM BALSAMICZNYM
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z OCTEM BALSAMICZNYM
Składniki powiązane (0)