Wykonanie
Są w środku miękkie, z zewnątrz lekko chrupiące, słodkie, i w smaku przypominają trochę klasyczne kokosanki. Przypadkowo bezglutenowe i bez
cukru. To niesamowite ile pysznych rzeczy można zrobić ze zwykłej okary ;)Składniki na 17-18 niedużych
ciasteczekkubek okaryszklanka
wiórków kokosowych7-8 łyżek
syropu z agawy (spokojnie można zastąpić zwykłym
cukrem)szczypta
soli4 łyżki
mąki kukurydzianej2 łyżki
siemienia lnianego mielonego zalanego wrzątkiem na 15 minut1-2 łyżki
olejuPiekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Siemię lniane zalane wrzątkiem mieszamy od czasu do czasu.
Potem wyrabiamy masę i lepimy nieduże kuleczki, spłaszczając je delikatnie (masa jest dosyć krucha). Pieczemy 35 minut i odstawiamy do ostygnięcia.