Wykonanie
Fajna wytrawna przekąska do chrupania zamiast
chipsów :)Z porcji wyszło 16 sztukPS. Miseczkę na te smakołyki kupiłam w Turcji :)Co trzeba?150 g zmielonych
otrębów pszennych/żytnich2
jajka1 łyżka
jogurtu naturalnegosól (około łyżeczki)pół łyżeczki
pieprzu mielonegodowolne
przyprawy: np.
czosnek granulowany,
papryka mielona słodkaCo i jak?Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na pół godziny.Formować kulki (o ile się da), a jak nie , to takie
ciasteczka jakie ja robiłam.Ułożyć na blaszce, pokrytej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni, aż się przekąski ładnie zarumienią.W trakcie pieczenia można
ciasteczka poruszać, żeby się równomiernie upiekły.Odstawić do wystygnięcia i chrupać!Smacznego!