Wykonanie
Jako, że ograniczam
cukier moje muffiny są umiarkowanie słodkie, chyba posypię
cukrem pudrem.Miłośnicy słodkości muszą dodać więcej
cukru.Z porcji wyszło mi 19 sztuk, w tym jedna bez nadzienia.
Róbcie nadzienie dobrym
budyniem!Niestety "biedronkowy" jest beznadziejny....Polecam
Winiary.Co trzeba?2 szklanki
mąki2
jajka1 szklanka
mleka2 łyżki prawdziwego
kakao100 g roztopionego
masła2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 szklanki
cukru1
cukier wanilinowyszczypta
soli1 opakowanie budyniu
śmietankowego + 300 ml
mlekaCo i jak?Najpierw przyrządzić
budyń- 300 ml
mleka, odstawić do wystygnięcia.W jednej misce wymieszać
jajka,
mleko i ostudzone, roztopione
masło.W drugiej misce wymieszać
mąkę z
proszkiem do pieczenia,
kakao,
sól,
cukier i
cukier wanilinowy.Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać.Do papilotek nakładać po łyżeczce masy
kakaowej, łyżeczce budyniu, a następnie ponownie przykryć łyżeczką ciasta.Piec około 25 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu.Smacznego!