Jak ja lubię pieczonego kurczaka :) a ten wychodzi soczysty i aromatyczny. Idealne danie na niedzielny obiad.Składniki:1 kurczak ok. 1,5 kg8 sztuk naleśników50 g masła1/4 szklanki bulionu1 łyżka majerankusól, pieprzKurczaka oprószyć wewnątrz solą, pieprzem i majerankiem. Usmażone wcześniej naleśniki posmarować bardzo cienko masłem, z winąć, pociąć w paski i włożyć do środka kurczaka. Kurczaka zaszyć, posmarować po wierzchu stopionym masłem, posypać solą, pieprzem i majerankiem.Ułożyć w brytfannie piersią do góry obok pozostały makaron z naleśników i piec 2 godziny w temperaturze 180 ° C, często podlewając bulionem. Po upieczeniu wyjąć nici. Kurczaka podzielić na cztery porcje. Do każdej porcji dodać makaronu naleśnikowego.Źródło: "Zapomniana kuchnia polskich Kresów"