Sałatka, która doskonale nadaje się na przystawkę, jak również na lunch, czy też przekąskę między daniami. Nie musimy się jej obawiać, jest niskokaloryczna, lekka i zdrowa. To od nas zależy jakie zastosujemy dodatki.Zapraszam.Składniki:200 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym)150 g pomidorków koktajlowych100 g oliwek2 młodecukinie1 pęczek świeżej natki pietruszki1 szczypta soli morskiej1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia1/2 cytrynyWykonanie:Cukinie w całości ugotować w posolonej wodzie (8-10 minut), zahartować. Schłodzoną pokroić w krążki (gotowanie cukinii zapewnia jej chrupkość i wilgotność wewnątrz). Dodać tuńczyka, oliwki, pomidory, posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać. Skropić oliwą oraz sokiem z cytryny.Smacznego.