ßßß Cookit - przepis na Sos winegret:

Sos winegret:

nazwa

Wykonanie

Carpaccio z gotowanych buraków z bazylią w sosie winegret - Carpaccio de betteraves cuites à la sauce vinaigrette et au basilic
Carpaccio z gotowanych buraków z bazylią w sosie winegret - Carpaccio de betteraves cuites à la sauce vinaigrette et au basilic
Składniki:
2 ugotowane buraki (mogą być upieczone)
1 garść świeżych liści bazylii
Sos winegret:
1 łyżka octu balsamicznego z czerwonego wina
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta pieprzu
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
Ugotowane i obrane buraki kroimy w cienkie plastry i układamy na półmisku. W osobnej miseczce przygotowujemy sos dodając najpierw ocet balsamiczny, sól, pieprz i energicznie mieszając dolewamy małym strumieniem oliwę do uzyskania kremowej konsystencji. Na plastrach buraków układamy listki bazylii i całość polewamy naszym sosem.
Przystawka gotowa.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2013/07/carpaccio-z-gotowanych-burakow-z.html