Proporcje dla jednej osoby.Składniki:krewetki podgotowane - 10 sztukananas świeży (może być z puszki) - 3 plastrylimonka - 1 sztukaświeża kolendra - kilka gałązekostra papryczka - 1 sztukasól morska - szczyptapieprz - szczyptamiód lipowy - 1 łyżeczkaoliwa - 3 łyżkikrem balsamicznyWykonanie:Obrane i dokładnie umyte krewetki (pozbawione układu pokarmowego, opisałam to w poprzednim przepisie na krewetki) układamy na półmisek. Ananasa kroimy na małe kawałeczki, ostrą papryczkę również i układamy międzykrewetkami. Rozrabiamy sos, czyli oliwa z wyciśniętym sokiem z limonki, którą uprzednio sparzyłam, dodajemy sól, pieprz, miód i mieszamy energicznie. Polewamy sałatkę, ozdabiamy świeżą kolendrą, startą skórka z limonki oraz kremem balsamicznym.Smacznego.