ßßß
Składniki (na 5 kokilek o śr. 10 cm i wys. 6 cm):1 kostka masła (200 g)1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g)
4 jajka1 szklanka cukru pudru6 łyżek mąkiPrzygotowanie:1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.2. Kokilki wysmarować tłuszczem.3. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem z masłem w rondelku. Odstawić do wystygnięcia.
4. W misie miksera utrzeć jajka z cukrem pudrem do białości, dodać mąkę i dokładnie zmiksować.5. Następnie dodać rozpuszczone masło z czekoladą, jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszać.6. Ciasto rozlać do kokilek. Piec przez 20 min (w mniejszych kokilkach krócej, by zachować płynny środek).7. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut do przestygnięcia. Podawać jeszcze ciepłe.Źródło/ Inspiracja: chocolatechocolateandmore.com