ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam intensywny zapach papryki, wydobywający się zaraz po przekrojeniu jej na pół. Gotowanie kilku rzeczy naraz i ogarnianie tego co się dzieje w kuchni. Uwielbiam zapach przysmażonej cebulki i próbowanie dania w trakcie gotowania. Uwielbiam ten moment, kiedy wiem, że wyszło mi coś naprawdę pysznego.
Ostatnio trochę o tym zapomniałam, jadłam głównie kanapki i nie miałam na nic czasu.
Uwielbiam ten moment, kiedy po dłuższej przerwie zaczynam coś gotować. I pytanie M. "Ty sama to dzisiaj zrobiłaś??".
Tak, uwielbiam to.
Naleśniki w takim wydaniu są pyszne..tak pyszne, że nie mogłam przestać o nich myśleć i musiałam wykazać się naprawdę silną wolą żeby w nocy nie wskoczyć do lodówki i ich nie zjeść:)
Potrzebujemy:
2 papryki
0,5 kg mięsa mielonego
1 puszkę fasoli
1 dużą cebulę
1 puszkę pomidorów krojonych
sól, pieprz i ostrą paprykę
tłuszcz do podsmażenia
I oczywiście naleśniki.
Cebulę kroimy w piórka, przysmażamy na patelni. Dodajemy mięso mielone, podsmażamy je kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką (ja dodałam bardzo dużo tych przypraw).
Paprykę kroimy w paski o grubości 1 cm, dokładamy do naszego mięsa, dodajemy pomidory z puszki i dusimy przez 10 minut. W tym momencie jeszcze raz doprawiłam danie, następnie smażymy bez przykrycia do momentu aż nieco zgęstnieje. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę z puszki, dokładnie mieszamy. Podajemy w naleśniku lub tortilli :)
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2014/04/nalesniki-po-meksykansku.html