ßßß
Dwa pomysły na prosty pudding z kaszy jaglanej, bez mleka, bez mąki, pełen truskawek lub kakao! Idealnie aksamitny i nieziemsko smaczny!***Millet choco&strawberyy puddingTwo ideas for simple millet pudding,no milk, no flour, filled with strawberries or cocoa ! Perfectly velvet and outrageously delicious !
czas przygotowania: 25 minutCzego potrzebujesz na 2 porcje?1 szklanka kaszy jaglanej (200 ml)3 szklanki wodyprzegotowana wodadowolne słodzidłodowolne dodatki: ja użyłam truskawek - 6 na jedną porcję i kakao - 1 łyżeczka, polecam też wanilię, cukier waniliowy, banany, wiórki kokosowe i wszystko co przyjdzie wam do głowy :)Co teraz?1. Zalać kaszę wodą i gotować pod przykryciem ok. 15-20 minut, aż będzie miękka.2. Zmiksować na gładką masę. Jeżeli pudding jest za gęsty dolejcie przegotowanej wody. Dodać nasze dodatki i dokładnie zmiksować.P.S. Masę należy miksować ok. 3-4 minut dla uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.
Millet choco&strawberyy puddingpreparation time: 25 minutesWhat do you need for 2 servings ?1 cup millet(200 ml)3 cups waterboiled waterany sweetenerAny extra ingredients : I've used strawberries - 6 per serving and cocoa - 1 teaspoon, I recommend a vanilla,vanilla sugar, banana,coconut and everything that comes to your mind :)What now?1 Pour water over millet and cook, covered,about 15-20 minutes until soft.2 Blend until smooth . If the pudding is too thick add boiled water. Add our additions and mix thoroughly .P. S. The millet should be mixed about 3-4 minutes to achieve a perfectly smooth consistency.