ßßß Cookit - przepis na Dekadencki mazurek wielkanocny z daktellą

Dekadencki mazurek wielkanocny z daktellą

nazwa

Składniki

Wykonanie

Monday, March 11, 2013
Nie myślałam nigdy, że suszone owoce mają tak wszechstronne zastosowanie. Dodatki do owsianek, trufle, pyszne kremy, polewy, ciasta i wiele wiele innych.
Dziś kolejny, prosty mazurek. Tym razem z przesłodką daktellą. Smakuje świetnie! Do tego kłoski z kruchego ciasta i gotowe.
*****************************************************************************
Date and almonds mazurek cake
I have n ever thought that dried fruits give so many opportunities . You may use them as an addition for cereals, truffles, delicious creams,toppings, cakes and much more .
Today,again,simple polish mazurek cake . This time with hell-sweet datella made of dried dates and choco . It tastes great!
Czego potrzebujesz?
1 kruchy blat z tego przepisu
ok. 6-7 łyżek daktelli z tego przepisu
migdały po posypania
Co teraz?
1.To bardzo proste :) Posmaruj kruche ciasto daktellą i posyp migdałami. Z resztek ciasta ulepiłam kłosy i upiekłam je razem ze spodem, a na końcu ułożyłam je na kremie.
Date and almonds mazurek cake .
What do you need ?
1 ready pastry from this recipe
6-7 tablespoons of datella from this recipe
almonds for garnishing
What now?
1.It's very simple :)Spread the pastry with datella and sprinkle with almonds I made a little graind out of the remaining dough and baked them together with the dough .
Źródło:http://alkitchen.blogspot.com/2013/03/dekadencki-mazurek-z-daktella.html