ßßß Cookit - przepis na Półkruche z rabarbarem

Półkruche z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Idealnie letnie ciasno, aż kipi od rabarbaru!
Składniki na formę 25 cm:
2 jajka
100 g cukru
150 g mąki
1 łyżka śmietany
1 łyżka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łodyg rabarbaru
4 łyżki cukru
6 płatków masła
Jajka zmiksować z cukrem na gładką masę, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i ekstrakt - wszystko połączyć. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch położyć umyty, obrany i pokrojony w małe kawałki rabarbar, następnie płatki masła i posypać całość cukrem. Piec 50 -60 min w temp. 180 C (do suchego patyczka). Podawać oprószone cukrem pudrem. Pychaa...
Źródło:http://alkitchen.blogspot.com/2011/05/pokruche-z-rabarbarem.html