Wykonanie
691. kremowy
budyń orzechowy i o zmianie.Lubię wybierać proste smaki, proste dania. Z reguły smakują najlepiej. Zrobiłam dziś
budyń - banalny pomysł, a jednak trochę odmieniony, jeszcze bardziej kremowy. Połączony z
ricottą, słodkim
miodem i aromatycznym
cynamonem, a do tego wmieszane
masło orzechowe . Z
jabłkiem oraz granolą, więc chrupania nie zabrakło. Gęste, kremowe i jak to się
mówi...otulające podniebienie :)
domowy
budyń cynamonowo-
orzechowy z
ricottą podany z
jabłkiem oraz granoląhomemade cinnamon-peanut butter
pudding with
ricotta served with apple and granola
Składniki:- szklanka
mleka sojowego + 1/3 szklanki (może być 1/4 - będzie gęstsze)- łyżka i pół
skrobi kukurydzianej (lub
mąki ziemniczanej)-
cynamon- łyżka
masła orzechowego- łyżeczka
miodu nektarowo-spadziowego- 125g
ricottySzklankę
mleka zagotować. Zaś 1/3 szklanki wymieszać z
skrobią i
miodem. Kiedy
mleko zacznie się gotować wlać resztę i dokładnie mieszać do zgęstnienia masy. Dodać
cynamon. Na koniec wymieszać z
masłem orzechowym oraz
ricottą. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Tak sobie wczoraj znowu rozmyślałam (chyba myślicielką zostanę, może by tak na filozofię? nieee to nie dla mnie!). To moje miejsce tutaj, choć niewielka część mnie i moje śniadania – zyskało na wartości i to w BARDZO dużym stopniu.
Śmieję się sama z siebie przeglądając starsze posty, a to tylko jakiś rok temu. Może czasem wolałabym by znikł y... choć chyba dobrą, a przy tym zabawną, pamiątką będą i oznaką jak bardzo duże zmiany zaszły, przede wszystkim we mnie. Ot tak, znalazłam kolejny powód do szczęścia :)Za oknem pogoda taka, że zostałabym najchętniej w łóżku, w nim zawsze przyjemnie. Szaro, deszczowo, aż nie chcę się wychodzić z domu... W każdym razie, pogodnego czwartku!