Wykonanie
W tworzeniu tych
ciasteczek ogranicza nas tylko wyobraźnia, można je robić ze wszystkim, na co mamy ochotę lub co akurat znajduję się w kuchennej szafce z łakociami. Sama nie
mogę się zdecydować, z jakim składnikami smakują mi najbardziej z
orzechami,
suszonymi owocami,
czekoladą, ziarnami zbóż czy
kakao w proszku.Przygotowanie
ciasteczek zajmuję od 30 - 40 minut.
Składniki150 g
masła100 g
cukru1
jajko200 g
maki pszennej60 g
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaDowolne składniki ( w moim przypadku tym razem: ciemna
czekolada,
słonecznik i
suszona żurawina)Wymieszać w misce: miękkie
masło z
cukrem na puszysty krem. Dodać
jajko, oba rodzaje
mąki,
proszek do pieczenia. Na koniec dodać
czekoladę,
suszone owoce itp. Bardzo dobrze wymieszać.Z gotowego ciasta uformować
ciasteczka o średnicy 4-5 cm, i ułożyć na blasze w odległości ok 2 cm.Piec w temperaturze 180° przez około 15 minut.
SMACZNEGO!