Wykonanie
To nie jest sezon na
cukinię. Podczas ostatniej wizyty w sklepie zastałam ją jednak w wyjątkowo niskiej, jak na tą
porę roku cenę, dlatego postanowiłam przywołać smak lata:)
Składniki:2 średnie
cukinie2
pomidory2
ogórki1/2 główki
czosnku (zresztą ilość wg uznania;)270 g
sera fetapieprz do smaku2 łyżki
oliwy z oliwekCukinię umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, poddusić na
oliwie z oliwek wraz z wyciśniętym
czosnkiem, odstawić do ostygnięcia.
Pomidory i
ogórki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (
ogórki obieram wcześniej ze skórki,
pomidory nie, ale to też kwestia indywidualnych preferencji:). Dodać pokrojoną w kostkę
fetę i przesudzoną
cukinię. Wymieszać, doprawić
pieprzem.