Wykonanie
Mięciutkie,
kokosowe, delikatny
cytrynowy smak, wilgotne, fantastyczne!Składniki na 12 sztuk:300 g
mąki pszennej3/4 szklanki
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej.75 ml
oleju roślinnego1 szklanka
wiórków kokosowychskórka otarta z połowy małej
cytrynyłyżeczka soku wyciśniętego z
cytryny2
jajka3/4 szklanki
mlekaW jednym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki:
mąkę,
cukier,
sodę oczyszczoną,
proszek do pieczenia oraz
wiórki kokosowe.W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre:
jajka,
olej,
sok z cytryny,
skórka z cytryny oraz
mleko.Do suchych składników przelewamy mokre i łączymy ze sobą łyżką.Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy ciasto. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym na 180 st.C.Smacznego!