ßßß Cookit - przepis na Panierowany bakłażan

Panierowany bakłażan

nazwa

Wykonanie

Składniki na 6 plastrów (2 porcje) :
- ½ bakłażana,
- 1 szklanka m ąki (ja użyłam typ 2000),
- 1,5 szklanki bułki tartej,
- 2 jajka,
- s ól, pieprz,
- olej.
Opcjonalnie ostry sos pomidorowy lub ketchup jako dip.
Krok 1: Bakłażana kroimy na plastry i panierujemy kolejno tak samo jak kotlety schabowe, czyli najpierw w mące, rozbełtanych jajkach z solą i pieprzem i na końcu w bułce tartej.
Krok 2: Smażymy na oleju po 4/5 minut z każdej strony.
Smacznego :) I zapraszam na m ój FANPAGE
Źródło:http://trzpiotkawkuchni.blogspot.com/2013/11/panierowany-bakazan.html