ßßß
Składniki:1 3/4 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki soli1 łyżka przyprawy do piernika2 jajka1/2 szklanki oleju1/3 szklanki mleka1 szklanka puree z dyniDodatkowo:2 łyżeczki kakao2 płaskie łyżeczki cukru pudruWykonanie:Mąkę, sodę,sól, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika mieszam razem w jednej misce. Jajka, cukier, olej i mleko i puree z dyni mieszam widelcem w drugiej misce. Potem mokre łącze z suchymi mieszając łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 40 min. Upieczone wyjmuję i zostawiam by odpoczęło. Przekładam na deskę i posypuję wierzch kakao wymieszanym z cukrem pudrem.