Wykonanie
Prosty i szybki w wykonaniu deser przypadnie do gustu nie jednemu małemu łakomczuszkowi a dzięki nucie
cynamonu mimo upałów wracają wspomnienia o świątecznych piernikach babci.Składniki
- 3
jabłka- 3 łyżki
cukru- 2 łyżki
soku z cytryny- 2 łyżeczki
cynamonuDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieDo garnka wlać ½ szklanki
wody, dodać
sok z cytryny,
cukier oraz
cynamon. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w dużą kostkę i wrzucić do wrzącego
syropu. Gotować ok.10 minut pod przykryciem aż
jabłka będą miękkie a część płynu odparuje. Podawać gorące.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)