Wykonanie
Jeżeli szukacie ciekawego sposobu na kotlety drobiowe to oto on. Prezentują się świetnie a smakują fantastycznie. Są delikatne i proste w przygotowaniu.Składniki
- podwójny
filet z kurczaka- mały
por- 3 ząbki
czosnku- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej- 2 łyżki
mąki pszennej- 10 dag startego
żółtego sera- 3
jajka- 3 łyżeczki
przyprawy do grosa-
sól,
pieprz-
olej do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieFileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Pora oczyścić i umyć. Pokroić w krążki.
Czosnek zmiażdżyć i posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Dodać
pora, chwilę wszystko razem poddusić i odstawić do przestygnięcia.
Jajka rozkłócić. Dodać
przyprawę do grosa i obie
mąki. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać
mięso,
pora z
czosnkiem oraz
żółty ser. Wymieszać. Na rozgrzany
olej łyżką nakładać porcję masy i smażyć na złoty kolor z obu stron.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)