ßßß Cookit - przepis na MANGO CHUTNEY

MANGO CHUTNEY

nazwa

Wykonanie

Rodzaj konfitury ... pikantno - słodkiej kuchni hinduskiej ... idealny dodatek do mięs i kazdego rodzaju curry
dobrze jest mieć słoiczek w domku .... gdy nachodzi chęć na indyjską kuchnie :)
2 duże twarde mango
1/2 główka startego czosnku
1 łyżka świeżego startego imbiru
1 szklanka octu winnego
5 łyżek cukru
1 papryczka chilli
1 łyżeczka paryki słodkiej mielonej
sól
Mango obrać ze skóry .. pokroić w drobną kostkę wrzucić do rondla i zostawić na małym ogniu ,
dodać wszystkie składniki i dusić na małym ogniu ... około godziny. W razie potrzeby dolać troszkę wody .. doprawić solą na koniec .
Smacznego :)
Źródło:http://olesia-nagazie.blogspot.com/2012/05/mango-chutney.html