Wykonanie
Tak, stało się! Zakochałam się ponownie. W muffinach. Mogłabym je piec na okrągło. Słodkie czy wytrawne - nie ma znaczenia! Myślę, że będzie tu ich dużo .. bardzo dużo.Sama myśl o możliwości upieczenia kolejnej porcji napawa mnie niesamowitą radością.I co Wy na to? Jakieś życzenia muffinkowe? :))
Składniki :- 1,5 szklanki
płatków jęczmiennych (można zastąpić innymi lub też zamiast/i dodać
mąkę np. orkiszową)- 1
jajko-
jogurt naturalny - ok 170g- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 3 łyżki
oliwy z oliwek-
przyprawa do dań słodkich Kamis Specialite- 4 łyżki stołowe
musu jabłkowego- 1/2 pokrojonego w kawałeczki
jabłkaPrzygotowanie :1. Łączymy suche składniki, dodajemy do nich składniki mokre i mieszamy.2. Do masy dodaje
mus jabłkowy i pokrojoną część
jabłka.3. Wykładam masę do papilotek i piekę w temperaturze 200°C przez około 20 minut.4. Gotowe muffinki można posypać
cynamonem.(jeśli potrzebujecie, możecie dodać
cukier, ja go nie użyłam, bo miałam mus ze słodkich
jabłek, podkradziony córci :) ).Uwaga! Kuszą na ciepło! :)