Wykonanie
Wiem, znów o
kaszy jaglanej i znów śniadanie. Ale muszę.. wybaczcie. Zrobiłam dziś tak pyszne śniadanie, że zabrakło dla wszystkich, jeśliby wszyscy chcieli jeść tyle ile by chcieli...Oo.. proszę jak wyglądało:
A wykonanie - bajecznie proste!Składniki:Szklanka suchej
kaszy jaglanejsłoik
dżemowy przecieru
jabłkowegoszklanka pieczonej i zmiksowanej dynimały kubeczek
jogurtu naturalnegogarść
rodzynekłyżka
miodułyżeczka
cynamonućwierć łyżeczki
imbiruWykonanie:
Kaszę jaglaną - jak zwykle zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 17 minut a później dajemy jeszcze 5-10 minut na wchłonięcie reszty
wody. (1 cz
kaszy do 2 cz
wody)Następnie do
kaszy wrzucamy
jabłka,
dynię,
miód i
przyprawy. Dobrze jest to jeszcze podgrzać na wolnym ogniu troszkę - by się ładnie wszytko ze sobą wymieszało.Jak już wszystko ładnie wygląda, przekładamy
kszę do miseczek i dodajemy
jogurt i
rodzynki.Efekt - przerósł moje najśmielsze marzenia! :) Polecam!Wydrukuj przepis