ßßß Cookit - przepis na Dip ogórkowo-czosnkowy

Dip ogórkowo-czosnkowy

nazwa

Wykonanie

Świetny do krakersów czy grillowanego mięsa. Pomysł podpatrzyłam u znajomych, od tego czasu dip pojawia się u nas regularnie i zawsze robi furorę. Polecam!
2 duże ogórki
300 g kremowego serka kanapkowego
1/2 główki czosnku
sól, pieprz
Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do durszlaka, oprószyć solą i odstawić na godzinę, żeby puściły sok. Po tym czasie ogórki dokładnie odcisnąć, przełożyć do miski, dodać serek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Przechowywać w lodówce, do kilku dni.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2013/02/Dip-ogorkowo-czosnkowy.html