ßßß Cookit - przepis na Ciasto biszkoptowe z zarodkami pszennymi

Ciasto biszkoptowe z zarodkami pszennymi

nazwa

Wykonanie

Zarodki pszenne to najbogatsza w składniki odżywcze część ziarna. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E i minerały (fosfor, potas, magnez, miedź, cynk). Polecane dla osób dbających o zdrowie i dobre samopoczucie.
To prawdziwa bomba białkowo -witaminowa. Zawarte w nim białko roślinne wspomaga regenerację komórek i może przyspieszać przemianę materii.
Składniki :
1 szklanka zarodków pszennych stabilizowanych (Sante)
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 gruszka pokrojona w kostkę posypana cynamonem
garść jagód goji
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę, dosypywać stopniowo cukier- ubijać
Potem dodawać po jednym żółtku, ubijać
Dosypywać mąkę zmieszaną z zarodkami i proszkiem - ucierać najlepiej mikserem
Wsypać do ciasta gruszkę i jagody, wymieszać łyżką i wylać do natłuszczonej foremki
Piekłam w 180 *C przez 50 min. Foremka o średnicy 24 cm.
Przepis pochodzi z opakowania Zarodków pszennych .
A moje żółte chryzantemy kwitną pięknie, zdążyły przed mrozami :)
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2015/11/ciasto-biszkoptowe-z-zarodkami-pszennymi.html