Wykonanie

Jak jesień, to gorące zupy, kremy, gulasze, pełne smaków i aromatów. Dzisiaj zapraszam na krem z
selera. Nie każdy ceni to warzywo. Przyrządzając je jednak w odpowiedni sposób można zachęcić ich przeciwników. Moje dzisiejsze danie to alternatywa ekspresowa, gdyż do przygotowania potrzebne są jedynie dwa składniki:
seler i rosół, a dodatki to inwencja własna. Można tak postąpić z innymi warzywami na bazie których tworzy się zupy kremy.Zapraszam.Proporcje dla dwóch osób.Składniki:1/2 l rosołu drobiowego1/2 świeżego
selera korzennegoopcjonalnie 1 szczypta
soli morskiej1 szczypta świeżo zmielonego
pieprzu1 szczypta
pieprzu cayennekilka kropel swieżo wyciśniętej
cytryny2 łyżki
jogurtuWykonanie:Gotować rosół z pokrojonym w kostkę
selerem około 15 minut do miękkości. Po zdjęciu z ognia zmikować całość na aksamitny krem, dodać
sok z cytryny, przyprawić. Podawać z
jogurtem.

Smacznego.