ßßß Cookit - przepis na Jednoosobowa kolacja warzywna na ciepło w 10 minut

Jednoosobowa kolacja warzywna na ciepło w 10 minut

nazwa

Wykonanie

I znowu witam po długiej przerwie. Niestety choćbym chciała to wszystko sprzysięga się przeciw mojej kulinarnej pisaninie. Raz - czas się kurczy. Dwa - siły witalne osłabione jesienną aurą ograniczają chęci do kucharzenia. I w końcu trzeci - może najważniejszy powód: mój aparat w mądrym telefonie szwankuje i pożera gdzieś w niebyt wszelkie zdjęcia, które poczynię. W końcu nie myślcie sobie, że zupełnie nie pojawiam się w kuchni ;) Tym razem, póki zdjęcia nie zniknęły zapraszam na szybką jesienną kolację na ciepło:
Składniki:
po 1/2 papryki: czerwonej, zielonej i żółtej
1-2 pomidory "jajo"
1 ząbek czosnku
szczypta bazylii (solidna)
szczypta ziół prowansalskich
szczypta przypraw ziołowych do grilla
łyżka oliwy z oliwek
łyżka sosu słodko-pikantnego chili
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w paski, a pomidora w ćwiartki. Wrzucamy do torebki do pieczenia. Dorzucamy
ząbek czosnku rozgnieciony nożem. Zasypujemy przyprawami. Wstrząsamy lekko. Zalewamy oliwą i sosem. Zamykamy klipsem. I tu kończy się nasze tytułowe 10 minut ;) Warzywa muszą się piec ok 50 minut w temp. 170-180 stopni. Po tym czasie nasza aromatyczna, kolorowa i zdrowa kolacja jest już naprawdę gotowa. Gorące warzywa można posypać garścią drobno startego sera. Pyszne to. Proste. Bez zachodu. Warto czasem zjeść taką kolację. Same warzywa, a można się najeść. Polecam. Ja ostatnio raz w tygodniu tak się raczę.
Z pewnością wiszę Wam wpis o pysznie włoskiej pizzy, której to fotografie wyparowały. Jak tylko znajdę inspirację na nowe fotki to opublikuję to co już dawno czeka na opublikowanie.
Źródło:http://cytryny-jak-maliny.blogspot.com/2015/10/jednoosobowa-kolacja-warzywna-na-ciepo.html