ßßß Cookit - przepis na Pizza z bakłażanem i mozzarellą

Pizza z bakłażanem i mozzarellą

nazwa

Wykonanie

Tradycyjna w ł oska pizza na cienkim, chrupi ą cym spodzie. Tylko 3 sk ł adniki - m ą ka pszenna ekologiczna, ś wie ż e dro ż d ż e, oliwa z oliwek i .... basta ! Dodatki do pizzy to kwestia smaku, ale jak to zwykle u mnie, te najprostsze zawsze najlepsze - bak ł a ż an, ś wie ż e pomidory, ser .... Pizza a casa czyli robiona w domu gotowa! Wino ch ł odzi si ę w lodówce, zaczynamy imprez ę ....
Pizza z bak ł a ż anem i mozzarell ą
Sk ł adniki:
(na 4 małe pizze)
Na zaczyn i ciasto: znajdziesz tutaj
Na farsz:
1 bak ł a ż an
300 g pomidorów koktajlowych 2-3 ł y ż ki oliwy z oliwek
270 g sera mozzarella ś wie ż e listki bazylii Przygotowanie:
Przepis na zaczyn i ciasto: znajdziesz tutaj
W tym czasie przygotuj warzywa: bakłażana umyj, odetnij końc ówk ę, ale pozostaw sk órk ę (nie obieraj bakłażana), następnie pokr ój na plastry o grubo ści 3-4 mm. Pomidory koktajlowe podziel na poł ówki. Plastrami bak łażana i poł ówkami pomidorów ob ł ó ż ciasto, skrop oliwą i wstaw do gorącego piekarnika na 18-20 min. z funkcją g óra-dó ł.
Rozł ó ż na wierzchu pokrojone wcześniej plasterki mozzarelli oraz posyp posiekanymi listkami bazylii. Zapiekaj kilka kolejnych minut do rozpuszczenia sera. Pizza z bakłażanem i mozzarellą gotowa!
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2015/10/pizza-z-bakazanem-i-mozzarella.html