Wykonanie
Mini serniczki w sam raz, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego :)
Serniczki z
nerkowcówCashew cheesecakesInspiracjaSKŁADNIKI (na 6 foremek): na spód:10 namoczonych
daktyli1 szklanka
płatków owsianych2 łyżki
masła orzechowego1 łyżka
kakao2-3 łyżki
wody na masę 'serową':3/4 szklanki namoczonych
nerkowców2 łyżki
oleju kokosowego100 ml
mleczka kokosowego3 łyżki ksylitolu/cukru*dodatkowo:kilka
borówekmasło orzechoweWYKONANIE:1. Składniki na spód porządnie blendujemy - w razie potrzeby dodać trochę
wody lub
płatków owsianych, masa powinna być elastyczna, ale nie może się za bardzo kleić do rąk.2. Wyklejamy (najlepiej silikonowe) foremki tą masą.3. Składniki na masę
serową również blendujemy.4. Przekładamy masę 'serową' na wyklejone wcześniej
spody. Na wierzchu układamy
borówki lub robimy 'szlaczek'
masłem orzechowym.5. Wkładamy serniczki do zamrażalnika na ok. 2-3 h.6. Możemy przechowywać je przez około 1-2 tygodnie, ale przed jedzeniem należy je wyjąć około 1-2 godziny wcześniej.*ilość radzę dostosować do siebie, najlepiej po prostu próbować masę i dosłodzić wg własnych preferencji :)