W środę przyszła mi ochota upieczenia czegoś słodkiego i z pomoca przyszła Natchniona :) Oto co udało mi się wyczarować z jej pomocą.PRZEPIS:Składniki:100 g migdałów1 łyżka kakao30 g olejukokosowego3 łyżki syropu z agawy¼ łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)100 g suchej kaszy jaglanejpuszka mleka kokosowego (tylko stała część)100 ml syropu z agawy1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub amaretto (ja dodałam amaretto)100 g suszonych śliwek100 g gorzkiej czekolady5 łyżek mleka roślinnego1. Kaszę jaglaną opłucz na sitku. Ugotuj na małym ogniu 2 i 1/2 szklanki wody. Pozostaw do wystudzenia2. Wiórki i migdały zmiel na mąkę. Wymieszaj z proszkiem, olejmkokosowym i syopem z agawy. Przełóż d foremek lub jednej dużej formy jeśli chcesz mieć ciasto. Ja użyłam małych foremek. Ugnieć dobrze i wygladź. Podpiecz około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.3. Śmietanękokosową ubij jak kremówkę4. Przestudzoną kaszę zmiksuj dokładnie w blenderze wysokoobrotowym. Dodaj śmietanę, syrop oraz wanilię lub amaretto i wymieszaj na minimalnych obrotach.5 . podpieczone ciasto pokryj masą jaglaną6. Na wierzchu ułóż pokrojone w paski śliwki7. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wraz z mlekiem i polej ciasto8. Wstaw na co najmniej godzinę do lodówki...i GOTOWE !!!