ßßß
Zapraszam was na kolejną pastę na kanapki. Tym razem z ryby w puszce. Możecie w sumie użyć do wykonania tej pasty różnego rodzaju ryby, ja akurat miałam makrelę.Pasta świetnie smakuje i ma zdecydowany smak, super na śniadanie lub kolację. Ja zrobiłam taką pastę wieczorem i zjedliśmy ją na śniadanie.Zapraszam :-)Składniki:- filet z makreli w oleju (od Graal)- 2 ogórki konserwowe (małe)- garść szczypiorku- odrobina soli himalajskiej- świeżo zmielony pieprz- 1 czubata łyżka ketchupu- ogórek, pomidor, czerwona cebula, ogórek konserwowy jako dodatki na wierzch kanapkiWykonanie:Rybę odsączamy z oleju i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone drobno ogórki, szczypior, sól, pieprz oraz ketchup. Mieszamy widelcem rozdrabniając rybę. Przekładamy ją na kanapki - u mnie pieczywo chrupkie i układamy na wierzch dodatki, które lubimy. Ja podałam z pomidorkami, ogórkiem, posiekaną drobno czerwoną cebulką i szczypiorkiem, oraz kawałkiem ogórka konserwowego.
