Wykonanie
Już jakiś czas temu ten przepis (znaleziony tutaj) trafił u mnie na listę do zrobienia. W końcu dojrzał i nadszedł jego dzień ;) Zupa jest... ekspresowa! Zaskoczyło mnie, że wszystkim smakowała. Przyprawiłam ją mocno i wyraziście, dzięki
czemu stała się dość pikantna. Dla osób, które lubią naprawdę pikantne dania dodatkiem do niej stała się pieczona
ciecierzyca, którą znaleźć możecie TUTAJ ! :)Potrzebujemy:- puszka
cieciorki,- 2
ziemniaki,- 1
cebula,-
sól,-
pieprz,-
papryka ostra,-
curry,-
zioła prowansalskie,-
kurkuma.
Cieciorkę razem z zalewą umieścić w garnku.
Cebulę obrać i drobno posiekać - dodać do
cieciorki.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Zalać
wodą. Postawić na ogniu i gotować (
ziemniaki muszą zmięknąć). Doprawić
solą,
pieprzem,
papryką, odrobiną
kurkumy i większą ilością
curry. Dodać
zioła prowansalskie. Podgotować jeszcze chwilę i smacznego! :)