ßßß
SKŁADNIKI:1 pierś kurczaka (ok 40-50 dag)200 g sera żółtego w kostce1 czerwona papryka1 puszka ananasów1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli4 łyżki majonezuduża garść orzeszków ziemnych solonych (można pominąć)sól, pieprz, słodka i ostra paprykaprzyprawa do kurczaka (u mnie Pikantny kurczak od SKWORCU)olej do smażenia mięsa1. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą, usmażyć na złoto. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.2. Ser żółty zetrzeć na tartce na grubszych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę.3. Paprykę pokroić w kosteczkę.4. Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić.5. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy, można dodatkowo przepłukać je lekko na sitku.6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce.