Wykonanie
Wspaniały, aromatyczny
chleb :)Lista zakupów:1/2 kg
mąki żytniej razowej1 kostka
drożdży (40 g)50 g zalewy z
pomidorów suszonych250 g ciepłej
wodyłyżeczka
soli10 kapeluszy
suszonych pomidorów1 łyżka suszonej
bazylii4-6 łyżek tartego
parmezanuDo kielicha wsypać
mąkę, poruszone
drożdże, wlać
wodę, dosypać
sól i
bazylię. Włączyć na 4 minuty interwał. Zdjąć pokrywę, nakryć ściereczką i odstawić, aż ciasto wyrośnie.Wyrośnięte ciasto przemieszać kopystką, aby się odgazowało.Foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Lekko zwilżoną łyżką wyrównać powierzchnię. Górę dokładnie wysmarować zalewą z
suszonych pomidorów, obłożyć kapeluszami posypać
parmezanem.Piec w 200 st. ok 40 min. Wyjąć z foremki i zostawić do ostudzenia na kratce.
Smacznego :)