Zbieram się do przygotowania zimowego latte z dyniąpóki co przygotowałam syrop, ale jak tylko znajdę chwilę przedstawię Wam dalszą część tego pysznego kawowego deseru.Składniki:1/2 małej dynimleko skondensowane1 łyżka cukru waniliowegowoda około 1/2 szklankisyropwaniliowy (1 łyżka)przyprawa do grzańca (lub cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, imbir, wanilia)Przygotowanie:Dynię miksujemy w malakserze, dodajemy troszkę wody aby łatwiej szło, dolewamy 1 łyżkę syropuwaniliowego (można pominąć) do garnuszka wlewamy wodę i gotujemy przez parę minut przyprawy następnie dodajemy trochę mleka skondensowanego i cukier waniliowy podgrzewamy 2 minuty, gasimy gaz i blendujemy całość na gładko ręcznym blenderem. Przechowujemy w lodówce.