Wykonanie
wtorek, 1 Kwiecień 2014, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Co dziś na obiad?
Makaron z wędzonym
pstrągiem. Tak, tak… znowu
makaron. Bo
makaron jest dobry na wszystkoSzczególnie w zdrowej wersji z
rukolą, wędzonym
pstrągiem,
suszonymi pomidorami i
oliwą. UwielbiamSkładniki:porcja
makaronu dla dwóch osób2 ząbki
czosnkumała
cebulałyżka suszonej
bazyliipół słoiczka
suszonych pomidorówrukolaoliwaMakaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną
wodą i zostawiamy na sitku do odcieknięcia.Z
pstrąga usuwamy skórę i ości i dzielimy go na małe kawałki.
Suszone pomidory odsączamy z
oliwy i kroimy w paseczki.
Cebulę i
czosnek obieramy i drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy
oliwę. Wrzucamy suszoną
bazylię,
cebulę i
czosnek i smażymy, uważając aby
czosnek się mocno nie przyrumienił. Dodajemy
makaron, pokrojone
suszone pomidory, mieszamy i zdejmujemy z ognia.Przekładamy
makaron na talerze, posypujemy
rukolą i kawałkami wędzonego
pstrąga.Smacznego!