ßßß Cookit - przepis na Pieczony camembert z czosnkiem i figami

Pieczony camembert z czosnkiem i figami

nazwa

Wykonanie

Wyśmienita przekąska w sam raz na pochmurne, leniwe, sobotnie
popołudnie. Wnętrze sera po upieczeniu
przypomina fondue. Można zanurzyć w nim kawałek świeżego pieczywa i rozkoszować się do woli.
4 krążki sera camembert, ząbek czosnku,
puszka fig w zalewie, gałka muszkatołowa,
8-10 łyżek golden syrupu, natka pietruszki
do dekoracji.
Ser położyłam na natłuszczonej blaszce.
Czosnek pokroiłam w cienkie słupki,
powbijałam w krążki, posypałam świeżo
startą gałką muszkatołową i skropiłam złotym syrupem. Wstawiłam do piekarnika
rozgrzanego do 195°C, zapiekałam 15 minut.
Gorący camembert ostrożnie przełożyłam na półmiski. Przybrałam figami i natką, polałam syropem.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2012/09/pieczony-camembert-z-czosnkiem-i-figami.html