ßßß
Sezon na rabarbar w pełni :)Przygotowałam dziś młodąkapustę wzbogaconą smakiemtej kwaśnej, wyjątkowejrośliny.Główkę obrałam z wierzchnichliści i posiekałam.Włożyłam do szerokiego garnka,wlałam spory chlust oliwy i posoliłam. Dusiłam na małymogniu często mieszając.Po kilkunastu minutach dodałamłodygę rabarbaru pokrojoną w kostkę i szczyptę kminku.Kapusta puściła wystarczającą ilość wody tak, że nie musiałamjej dodatkowo podlewać.Trzymałam na ogniu łącznie niecałe pół godziny.Kawałek łopatki wieprzowej oprószyłam solą, majerankiem i czerwoną papryką. Ugotowałam na parze do miękkości.Mięso pokroiłam w plastry, skropiłam oliwą, podałam z gorącą kapustą.Przybrałam listkami natki i posypałam pieprzem.Bardzo lekki, dietetyczny posiłek.Smacznie polecam :)