Wykonanie
Poświęciłam mnóstwo czasu,by przygotować smakowitemazidło, z kawałkami
boczku,winnym
jabłkiem i innymipysznymi dodatkami.Całość tworzy idealną harmonię,zachęca do spróbowania i delektowania się z rozkoszą.Poprzednim razem serwowałamsmarowidło z "
królikiem w tle",czyli domowy
smalec Psotki.Składniki są bardzo podobne,ale sposób wykonania, zupełnie inny.30 dag wieprzowego podgardla i 20 dag
słoniny pokroiłam w bardzo drobną kostkę.Wolno topiłam na głębokiej patelni. Powstały maleńkie, złociste szpyrki.Tłuszcz przełożyłam do miski. Na tej samej patelni zasmażyłam30 dag
świeżego boczku, który pokroiłam w równie drobną kostkę.Gdy zrobił się chrupiący przełożyłam go do miski z tłuszczem.Dwie
cebule i jedno duże
jabłko posiekałam w piórka.Zeszkliłam na patelni, która przepełniona była aromatem
boczku.Doprawiłam grubo utłuczonym
czarnym pieprzem i sporą ilością
majeranku.Składniki dokładnie wymieszałam, odstawiłam do zastygnięcia.Mieszałam co jakiś czas, by wszystko równomiernie się połączyło.Zimny
smalec przełożyłam do ozdobnego naczynia.Udekorowałam cząstkami zrumienionego
boczku, świeżą
cebulą i
kiszonym ogórkiem.Smacznego :)