ßßß Cookit - przepis na Pajdki ze smalcem

Pajdki ze smalcem

nazwa

Wykonanie

Za małe na pajdy, za swojskie na bruschetty dlatego pajdki. Do tego tłuszcz czyli idealny "podkład". Niektórzy wymyślają aby pic olej. Nie trzeba się katować i można to załatwić smaczniej. Do tego, aby poprawić walory smakowe, kiszony ogórek, który ze względu na zawartość witaminy C, przyczynia się do zmniejszenia zawartości wolnych rodników. Jest to równie istotne w czasie spożywania napojów wysokoprocentowych, a właściwie dzień po :)
Składniki:
- tłuszcz roślinny do smażenia
- cebula prażona
- cebula
- jabłko
- bagietki
- ogórek kiszony
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na głębokim oleju. Dodajemy starte na drobnych oczkach jabłko. Wrzucamy tłuszcz do smażenia i czekamy aż się roztopi. Dosypujemy prażonej cebulki, która będzie nam robiła za skwarki. Czekamy aż wystygnie i zrobi się biały. Następnie kroimy w plastry pieczywo, smarujemy smalcem i dajemy na wierzch plasterki kiszonego ogórka.
Źródło:http://weganskiewesele.blogspot.com/2013/04/pajdki-ze-smalcem.html