Wykonanie
Za małe na pajdy, za swojskie na bruschetty dlatego pajdki. Do tego tłuszcz czyli idealny "podkład". Niektórzy wymyślają aby pic
olej. Nie trzeba się katować i można to załatwić smaczniej. Do tego, aby poprawić walory smakowe,
kiszony ogórek, który ze względu na zawartość witaminy C, przyczynia się do zmniejszenia zawartości wolnych rodników. Jest to równie istotne w czasie spożywania
napojów wysokoprocentowych, a właściwie dzień po :)Składniki:-
tłuszcz roślinny do smażenia-
cebula prażona-
cebula-
jabłko-
bagietki-
ogórek kiszonyCebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na głębokim
oleju. Dodajemy starte na drobnych oczkach
jabłko. Wrzucamy tłuszcz do smażenia i czekamy aż się roztopi. Dosypujemy
prażonej cebulki, która będzie nam robiła za skwarki. Czekamy aż wystygnie i
zrobi się biały. Następnie kroimy w plastry
pieczywo, smarujemy
smalcem i dajemy na wierzch plasterki
kiszonego ogórka.