Wykonanie

Owsianka syci na długo i za każdym razem może smakować inaczej...Zachęcam Was do przygotowania jej na śniadanie. Moje dziecko lubi owsiankę najbardziej właśnie w takiej wersji.Polecam też wypróbować owsiankę o innym smaku, np.
kokosową .1/3 szklanki
płatków owsianych górskich (dla osób z nietolerancją - bezglutenowych)ok. 3/4 szklanki
mleka migdałowego1 garść
malin2 łyżki mrożonych
jagód (lub
dżemu jagodowego)1 łyżeczka
żurawiny1
nektarynka1 łyżka prosa ekspandowanegoDo gotującego się
mleka wsyp
płatki,
maliny i
żurawinę.Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut, często mieszając (pod koniec gotowania ewentualnie uzupełnij
mlekiem).
Nektarynkę pokrój w kostkę.Ugotowaną owsiankę przełóż do miseczki, na wierzch wyłóż
nektarynkę i posyp prosem ekspandowanym.