ßßß Cookit - przepis na Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso

Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dziś przedstawiam pomysł na niesamowicie smacznego ,a co najważniejsze szybkiego łososia w glazurze z miodu i pasty miso. Samo przygotowanie glazury trwa max.5 minut a grillowanie w piekarniku całe 10:) Podałam go z frytkami i sałatą. Można go też przygotować na grillu tradycyjnym.Polecam!
Składniki:
2 kawałki łososia (ok.250g każdy)
1 łyżka czerwonej pasty miso
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki miodu
1 łyżka mirinu
Przygotowanie:
Włącz piekarnik na najwyższą moc i ustaw funkcję grilla.
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki glazury.
Przygotuj naczynie żaroodporne i włóż do niego łososia skórą do dołu. Wysmaruj go połową glazury i piecz w piekarniku na najwyższej półce ok. 10 minut,smarując łososia glazurą 2 razy w takcie. Po wyjęciu z piekarnika powinien mieć piękny karmelowy kolor na zewnątrz, a w środku różowy i soczysty.
Share the post "Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso"
Źródło:http://karmelowy.pl/grillowany-losos-w-glazurze-z-miodu-i-pasty-miso