Wykonanie
Dziś przedstawiam pomysł na niesamowicie smacznego ,a co najważniejsze szybkiego
łososia w glazurze z
miodu i pasty miso. Samo przygotowanie glazury trwa max.5 minut a grillowanie w piekarniku całe 10:) Podałam go z frytkami i
sałatą. Można go też przygotować na grillu tradycyjnym.Polecam!Składniki:2 kawałki
łososia (ok.250g każdy)1 łyżka czerwonej pasty miso1 łyżka
sosu sojowego2 łyżki
miodu1 łyżka mirinuPrzygotowanie:Włącz piekarnik na najwyższą moc i ustaw funkcję grilla.W miseczce wymieszaj wszystkie składniki glazury.Przygotuj naczynie żaroodporne i włóż do niego
łososia skórą do dołu. Wysmaruj go połową glazury i piecz w piekarniku na najwyższej półce ok. 10 minut,smarując
łososia glazurą 2
razy w takcie. Po wyjęciu z piekarnika powinien
mieć piękny karmelowy kolor na zewnątrz, a w środku różowy i soczysty.
Share the post "Grillowany
łosoś w glazurze z
miodu i pasty miso"