ßßß

Szybki i bezproblemowy przepis na pyszną rybę. Rano wystarczy przygotować marynatę, a później wstawić łososia do nagrzanego piekarnika. Mieszanina smaków marynaty świetnie komponuje się z łososiem, zachęcam do eksperymentowania ilością przypraw, w zależności od preferencji :)SKŁADNIKI: (na 2 osoby)300 g filetu z łososia1,5 łyżki sosu sojowego ciemnego1 łyżka ostrej musztardy1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka miodu1/2 łyżeczki mielonego imbiruWszystkie składniki marynaty wymieszać. Spróbować i ewentualnie dodać nieco więcej wybranego składnika (w zależności od własnych preferencji). Łososia posmarować marynatą, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.Piec w naczyniu żaroodpornym (bez przykrywki) w piekarniku rozgrzanym do 180C (termoobieg) 20-30 minut (w zależności jak dobrze wypieczoną rybę lubimy).SMACZNEGO :)