Wykonanie
5 czerwca 2014
Chleb z grilla z
masłem czosnkowo-
ziołowymSkładniki:1 bochenek
chleba krojonego
Masło:500g.opakowanie masła roślinnego ( 1 duże opakowanie)5 ząbków
czosnku1 opakowanie
ziół prowansalskich1/2 łyżeczki
pieprzuPrzygotowanie:
Masło wyjąć z pudełeczka , przełożyć do miski by odrobinę zmiękło.Ząbki
czosnku przecisnąć przez praskę wraz z
ziołami oraz
pieprzem dodać do
masła.Całość dokładnie wymiesza.c.Gotowe przełożyć ponownie do oryginalnego opakowania.Każdą kromkę smarować grubą warstwą
masła .Grillować od " suchej strony" po 2-3 min aż
masło się roztopi a
chleb stanie chrupiący.SmacznegoPost navigation← Uwielbiam grillowane skrzydełka. W okresie letnim przygotowuje je bardzo często.Bardzo smaczne połączenie grillowanego
łososia ze
szparagami oraz innymi świeżymi warzywami. →