ßßß Cookit - przepis na Masło:

Masło:

nazwa

Wykonanie

5 czerwca 2014
Chleb z grilla z masłem czosnkowo-ziołowym
Składniki:
1 bochenek chleba krojonego
Masło:
500g.opakowanie masła roślinnego ( 1 duże opakowanie)
5 ząbków czosnku
1 opakowanie ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Masło wyjąć z pudełeczka , przełożyć do miski by odrobinę zmiękło.
Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę wraz z ziołami oraz pieprzem dodać do masła.
Całość dokładnie wymiesza.c.
Gotowe przełożyć ponownie do oryginalnego opakowania.
Każdą kromkę smarować grubą warstwą masła .
Grillować od " suchej strony" po 2-3 min aż masło się roztopi a chleb stanie chrupiący.
Smacznego
Post navigation
← Uwielbiam grillowane skrzydełka. W okresie letnim przygotowuje je bardzo często.
Bardzo smaczne połączenie grillowanego łososia ze szparagami oraz innymi świeżymi warzywami. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/w-okresie-grillowym-obowiazkowo-pojawia-sie-na-moim-stole-jest-bardzo-smacznym-dodatkim-do-pieczonychgrillowanych-mies-czy-satalki-ze-swiezych-warzyw-sam-rowniez-smakuje-wysmienicie