ßßß
Cookit - przepis na Chrupkie bagietki z masłem czosnkowym i camembertem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Chrupkie bagietki z masłem czosnkowym i camembertem
Składniki
Bagietka
Masło
Czosnek
Ser camembert
Zioła
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Zioła prowansalskie
Wykonanie
Podobno smak tkwi w prostocie, dlatego dziś propozycja szybkiego dania, jakim są mini
bagietki
zapiekane z
masłem
czosnkowym
i
serem camembert
. Z przepisem, na tą przekąskę, pierwszy raz spotkałam się w pracy. Wtedy były to kupne
bagietki
zawierające już
masło
czosnkowe
. W domu jednak robię wszystko od podstaw.
Składniki:4
bagietki
10 dag
masła
2 ząbki
czosnku
ser camembert
naturalny lub
ziołowy
sól
pieprz
natka pietruszki
zioła prowansalskie
Zrobić
masło
czosnkowe
.
Czosnek
wycisnąć dodać
masło
,
zioła
,
natkę
i doprawić. Wszystko wymieszać widelcem.
Bagietki
naciąć pod skosem, otworki wysmarować
masłem
. Zapiekać 3 -5 minut w piekarniku. PS. z mikrofali wyjdą gumowate zamiast chrupkie.Wyjąć z piekarnika
bagietki
.
Camembert
pokroić w paseczki. Włożyć do
bagietek
.
Źródło:
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2015/01/chrupkie-bagietki-z-masem-czosnkowym-i.html
Przepisy powiązane
Masło czosnkowe
Masło czosnkowe
Masło czosnkowe
Masło czosnkowe
Masło czosnkowe
Składniki powiązane (0)