ßßß Cookit - przepis na Chrupkie bagietki z masłem czosnkowym i camembertem

Chrupkie bagietki z masłem czosnkowym i camembertem

nazwa

Wykonanie

Podobno smak tkwi w prostocie, dlatego dziś propozycja szybkiego dania, jakim są mini bagietki zapiekane z masłem czosnkowym i serem camembert. Z przepisem, na tą przekąskę, pierwszy raz spotkałam się w pracy. Wtedy były to kupne bagietki zawierające już masło czosnkowe. W domu jednak robię wszystko od podstaw.
Składniki:
4 bagietki
10 dag masła
2 ząbki czosnku
ser camembert naturalny lub ziołowy
sól
pieprz
natka pietruszki
zioła prowansalskie
Zrobić masło czosnkowe. Czosnek wycisnąć dodać masło, zioła, natkę i doprawić. Wszystko wymieszać widelcem. Bagietki naciąć pod skosem, otworki wysmarować masłem. Zapiekać 3 -5 minut w piekarniku. PS. z mikrofali wyjdą gumowate zamiast chrupkie.
Wyjąć z piekarnika bagietki. Camembert pokroić w paseczki. Włożyć do bagietek.
Źródło:http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2015/01/chrupkie-bagietki-z-masem-czosnkowym-i.html