ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka z masą kajmakową i migdałami

Kruche ciasteczka z masą kajmakową i migdałami

nazwa

Wykonanie

3 maja 2014
Składniki:
Ciasto:
200g.masła
300g.mąki pszennej
200g.cukru pudru
1 żółtko
3 łyżki kakao
Nadzienie:
200g.masy kajmakowej (ok.1/2 puszki)
migdały w płatkach
Dodatkowo: folia spożywcza , papier do pieczenia
Przygotowanie:
Składniki na ciasto zagnieść razem aż stanie się gładkie.
Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do lodówki na 30-40 min.
Ciasto podzielić na 3 części , rozwałkowywać cienki placki.
Z ciasta wycinać szklanką kółka.
Boki każdego ciastka pozawijać do środka.
Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Piekarnik rozgrzać do 180st , piec ciasteczka 15-20 min .
Wyjąć z piekarnika , odstawić do ostudzenia.
Środek każdego ciasteczka smarować masą kajmakową oraz posypać migdałami
Smacznego
Post navigation
← Tak przygotowana sałatka świetnie zastąpi lekki obiad lub będzie stanowiła świetną przekąskę na pikniku :)
Połączenie młodych ziemniaków z masłem i koperkiem jest wyśmienite do tego bogate w witaminy szparagi oraz kwaśna śmietana stanowią świetny lekki zestaw obiadowy na ciepłe dni :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/proste-smaczne-i-slodkie-ciasteczka-zasmakuja-kazdemu-lasuchowi-zapraszam