Wykonanie
3 maja 2014Składniki:Ciasto:200g.
masła300g.
mąki pszennej200g.
cukru pudru1
żółtko3 łyżki
kakaoNadzienie:200g.masy kajmakowej (ok.1/2 puszki)
migdały w płatkachDodatkowo: folia spożywcza , papier do pieczenia
Przygotowanie:Składniki na ciasto zagnieść razem aż stanie się gładkie.Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do lodówki na 30-40 min.Ciasto podzielić na 3 części , rozwałkowywać cienki placki.Z ciasta wycinać szklanką kółka.Boki każdego
ciastka pozawijać do środka.Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPiekarnik rozgrzać do 180st , piec
ciasteczka 15-20 min .Wyjąć z piekarnika , odstawić do ostudzenia.Środek każdego
ciasteczka smarować masą kajmakową oraz posypać
migdałamiSmacznegoPost navigation← Tak przygotowana
sałatka świetnie zastąpi lekki obiad lub będzie stanowiła świetną przekąskę na pikniku :)Połączenie
młodych ziemniaków z
masłem i
koperkiem jest wyśmienite do tego bogate w witaminy
szparagi oraz kwaśna
śmietana stanowią świetny lekki zestaw obiadowy na ciepłe dni :) →