Wykonanie
26 września 2014Ogniste skrzydełka z rękawaSkładniki:1kg.skrzydełek z
kurczakaMarynata:3 łyżki sosu
chili(u mnie Tao-Tao)3 łyżki ciemnego
sosu sojowego5 łyżek pikantnego
ketchupu1 łyżka
czosnku granulowanego1 łyżeczka ostrej i
słodkiej papryki1 łyżeczka
soli i
pieprzuDodatkowo:rękaw do pieczenia
Przygotowanie:Skrzydełka umyć i osuszyć.Składniki na marynatę połączyć razem,zalać skrzydełka ,dokładnie wymieszać.
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia,piec 30 min w 180st.Po tym czasie rękaw rozciąć.Piec kolejne 15-20 min. do zarumienienia
mięsa podlewając sosem.Skrzydełka podawać z ulubionymi dodatkami np. frytkami i
sałatką.SmacznegoPost navigation← Lekko strawne i zdrowe danie w chłodne dni.Jest syte i dodaje energii bez uczucia ciężkości.
Kurczak świetnie smakuje skropiony
sokiem z cytryny.Smaki
kaszy gryczanej poznaję od nowa.Dopiero teraz wiem że można ją przygotować na wiele ciekawych i pysznych sposobów. →