Wykonanie
30 maja 2014Składniki:10 białych
szparagów10
zielonych szaragów2
cukinie ( ja miałam okrągłe)1
kalarepa3
młode ziemniaki2
marchewki1
pietruszka2
liście laurowesól ,
pieprzPrzygotowanie:Wszystkie warzywa obrać oraz umyć.Ze
szparagów poodcinać zdrewniałe końce (
zielone szparagi nie potrzebują obierania)
Marchew ,
pietruszkę,
ziemniaki ,
kalarepę oraz
cukinię pokroić w mniejsze kawałki , zalać ok 2 l.
wody, włożyć
liście laurowe, gotować aż staną się pół miękkie.Po tym czasie dodać
szparagi.Gotować ok 10 min aż wszystkie warzywa dokładnie zmiękną.Doprawić
solą i
pieprzem wg. gustu.Zdjąć z ognia , z garnka wyjąć
liście laurowe oraz parę " łepków"
szparagów do dekoracji.Zmiksować zupę blenderem na gładki krem.Podawać rozlana w bulionetki/talerze z kawałkami
szparagów i ew. kleksem
śmietany lub z grzankami.SmacznegoPost navigation← Słodki , gęsty , orzeźwiający koktajl.Idealny na upalne dni. Gasi pragnienie i zaspokaja głód :)Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu danie a jakie smaczne. Jak to się
mówi siła tkwi w prostocie :) →