ßßß

Przygotowanie:Wszystkie warzywa obrać oraz umyć.Ze szparagów poodcinać zdrewniałe końce ( zielone szparagi nie potrzebują obierania)Marchew ,pietruszkę, ziemniaki , kalarepę oraz cukinię pokroić w mniejsze kawałki , zalać ok 2 l. wody, włożyć liście laurowe, gotować aż staną się pół miękkie.Po tym czasie dodać szparagi.Gotować ok 10 min aż wszystkie warzywa dokładnie zmiękną.Doprawić solą i pieprzem wg. gustu.Zdjąć z ognia , z garnka wyjąć liście laurowe oraz parę " łepków" szparagów do dekoracji.Zmiksować zupę blenderem na gładki krem.Podawać rozlana w bulionetki/talerze z kawałkami szparagów i ew. kleksem śmietany lub z grzankami.SmacznegoPost navigation← Słodki , gęsty , orzeźwiający koktajl.Idealny na upalne dni. Gasi pragnienie i zaspokaja głód :)Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu danie a jakie smaczne. Jak to się mówi siła tkwi w prostocie :) →