Wykonanie
21 sierpnia 2014Składniki:(na 4 porcję)8 średnich
ziemniaków1 podwójna
pierś kurczaka1 paczka
mieszanki meksykańskiej(400g.
fasolka czerwona , szparagowa ,
cebula ,
kukurydza w ziarnach i mini kolbach ,kolorowa
papryka )1 łyżeczka ostrej i
słodkiej papryki3 łyżki
przyprawy kebeb
sól do ugotowania
ziemniakówolej do smażenia2 łyżki tartego
sera żółtegoPrzygotowanie:
Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w czwórki , gotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć nad ogniem , wsypać słodką i
ostrą papryką , potrząsnąć parokrotnie garnkiem by
przyprawy poryły warzywo.Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
olej , smażyć pierś z dodatkiem
przyprawy kebab na rumiano.
Ziemniaki wraz z piersią wymieszać dokładnie z mieszaną meksykańską.Całość przełożyć do blaszki/naczynia żaroodpornego , posypać po wierzchu
serem żółtym.Piec 35 min w 180 st.SmacznegoPost navigation← To danie bardzo przypadło do gustu mojemu mężowi.
Mięso staje się niezwykle delikatne i soczyste , a
jabłka w miodzie są idealnym podkreśleniem całości wydobytego smaku :)Lekko kwaśna dzięki
ogórkom , delikatna dzięki
cukinii ,syta i rozgrzewająca zupa. →