ßßß


Przygotowanie:Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w czwórki , gotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć nad ogniem , wsypać słodką i ostrą papryką , potrząsnąć parokrotnie garnkiem by przyprawy poryły warzywo.Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej , smażyć pierś z dodatkiem przyprawy kebab na rumiano.Ziemniaki wraz z piersią wymieszać dokładnie z mieszaną meksykańską.Całość przełożyć do blaszki/naczynia żaroodpornego , posypać po wierzchu serem żółtym.Piec 35 min w 180 st.SmacznegoPost navigation← To danie bardzo przypadło do gustu mojemu mężowi.Mięso staje się niezwykle delikatne i soczyste , a jabłka w miodzie są idealnym podkreśleniem całości wydobytego smaku :)Lekko kwaśna dzięki ogórkom , delikatna dzięki cukinii ,syta i rozgrzewająca zupa. →