ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki po mexykańsku

Ziemniaki po mexykańsku

nazwa

Wykonanie

21 sierpnia 2014
Składniki:
(na 4 porcję)
8 średnich ziemniaków
1 podwójna pierś kurczaka
1 paczka mieszanki meksykańskiej(400g. fasolka czerwona , szparagowa , cebula , kukurydza w ziarnach i mini kolbach ,kolorowa papryka )
1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
3 łyżki przyprawy kebeb
sól do ugotowania ziemniaków
olej do smażenia
2 łyżki tartego sera żółtego
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w czwórki , gotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć nad ogniem , wsypać słodką i ostrą papryką , potrząsnąć parokrotnie garnkiem by przyprawy poryły warzywo.
Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć pierś z dodatkiem przyprawy kebab na rumiano.
Ziemniaki wraz z piersią wymieszać dokładnie z mieszaną meksykańską.
Całość przełożyć do blaszki/naczynia żaroodpornego , posypać po wierzchu serem żółtym.
Piec 35 min w 180 st.
Smacznego
Post navigation
← To danie bardzo przypadło do gustu mojemu mężowi.Mięso staje się niezwykle delikatne i soczyste , a jabłka w miodzie są idealnym podkreśleniem całości wydobytego smaku :)
Lekko kwaśna dzięki ogórkom , delikatna dzięki cukinii ,syta i rozgrzewająca zupa. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/danie-jest-proste-w-przygotowaniu-syte-i-bardzo-smaczne-idealne-na-szybki-obiad-nadaje-sie-takze-do-odgrzania-na-drugi-dzien